top of page
Zoeken

Trouwen in het oude stadhuis van Gorinchem

Bijgewerkt op: 25 mei 2021

In december 2020 kreeg ik een mailtje van Gemke; ze wilden op 21 januari 2021 gaan trouwen en waren op zoek naar een bruidsfotograaf in Gorinchem. Het toeval wilde dat we elkaar kenden van vroeger (van ons zaterdagbaantje bij de Hema in Gorinchem). Via internet was Gemke op zoek gegaan naar een trouwfotograaf en op mijn website gestuit. Het leek haar fijn als ze een huwelijksfotograaf zouden hebben, die ze kenden omdat het toch een intiem en emotionele dag is. We hebben meteen een afspraak gemaakt en op een zaterdagochtend kwamen Gemke en Kees naar mijn fotostudio in Arkel. We kletsten honderduit en bespraken uitvoerig hoe zij hun bruiloft voor ogen hadden. Veel was nog onzeker in verband met de Corona-maatregelen. Kon het aansnijden van de bruidstaart met een beperkt aantal gasten doorgaan? Konden ze met elkaar een toost op hun huwelijk uitbrengen? Konden ze het diner met hun naaste familie en vrienden laten doorgaan bij een restaurant in Gorinchem.


We spraken af dat we ons flexibel zouden opstellen en ons zouden schikken naar de richtlijnen van de laatste persconferentie, die twee dagen voor hun trouwdag, bekend zouden worden gemaakt. Uitstellen van het huwelijk was geen optie voor Gemke en Kees, want ze wilden heel graag trouwen op 21-1-21. Daarom namen zij de op dat moment geldende RIVM-maatregelen voor lief.


Iedere week hadden we even contact en enkele dagen voor de trouwdag waren de op dat moment geldende regels bekend. Op de huwelijksdag was ik om 12h00 bij hen thuis in Eethen om daar alvast enkele foto's te maken van het vertrek met de trouwauto (een prachtige, witte Rolls Royce met chauffeur).Van daar uit vertrokken we naar kasteel Dussen voor de trouwreportage. Wat een prachtige locatie om trouwfoto's te maken. Zoveel mogelijkheden en er is zelfs een heus trouwzaaltje in het kasteel, waar ook foto's gemaakt mochten worden. Aangezien het die dag ontzettend koud was, hebben we bijna alle bruidsfoto's binnen gemaakt, wat wel zo aangenaam voor het bruidspaar was.
In het stadhuis van Gorinchem mochten slecht 20 personen aanwezig zijn en de stoelen in de trouwzaal stonden tijdens de huwelijksceremonie ver uit elkaar. Het was anders dan anders, maar de sfeer tijdens de huwelijksplechtigheid was gemoedelijk en ontspannen. De mondkapjes mochten even af en er kon ontspannen worden gepraat en gelachen. Ik houd van journalistieke bruidsfotografie, waarbij er eigenlijk niets geregisseerd wordt en je de momenten vastlegt zoals ze zijn. Mooie, spontane beelden.Het aansnijden van de bruidstaart en gezamenlijk het glas heffen om hun huwelijk te vieren mocht helaas niet doorgaan. Gemke en Kees hebben het plan is om deze zomer een feest in hun eigen tuin in Eethen te geven voor familie en vrienden, zodat hun bruiloft alsnog met hun dierbaren gevierd kan worden.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page