top of page
Zoeken

Project "Beeldschoon" in fotostudio in Arkel

Bijgewerkt op: 16 mei 2021

Afgelopen jaar leerde ik Annette uit Molenaarsgraaf kennen en zij vertelde over de pittige jaren, die zij als gezin achter de rug hebben. Hun dochter Dana kreeg op 12-jarige leeftijd dystrofie aan haar been en belandde in een rolstoel. Door haar vechtlust, maandenlange revalidatie en heel veel trainen kan Dana nu weer lopen.


Niet lang daarna kreeg Dana last van haar maag en was dat het begin van een maagverlamming (gastroparese) en van darmfalen. Eten en drinken kan ze alleen nog maar middels sondevoeding. Dit heeft natuurlijk grote gevolgen voor haar bewegingsvrijheid en manier van leven.Wat heb ik een respect voor deze krachtige, lieve Dana. Ze kijkt naar alles wat ze nog wél kan; ze sport iedere dag, ze wandelt veel met labradoodle Lola en volgt een studie, want ze wil dolgraag gaan werken. Dana denkt namelijk in mogelijkheden en niet in beperkingen.


Graag wilde ik Dana - als portretfotograaf - podium geven om haar kracht, positiviteit en wilskracht te laten zien. Enkele weken geleden kwam ze samen met haar moeder en hond Lola naar mijn fotostudio in Arkel (naast Gorinchem), waar we een gezellige middag hebben gehad. Eerst even rustig acclimatiseren en kletsen aan de grote tafel in de studio en daarna beginnen met de fotoshoot. Tussendoor namen we de nodige pauzes om bij te kletsen en voor Dana om even een andere outfit aan te trekken. Het is natuurlijk super leuk om daarna portretfoto's te hebben, waar je steeds met andere kleding op staat.


Het verhaal van Dana liet me niet los en ik wilde ook anderen met een chronische ziekte eens laten stralen door middel van een gratis fotoshoot. Om te proberen hen even die ziekte te doen vergeten en om te laten zien hoe mooi ze zijn. Het project "Beeldschoon" zag het licht en onze dochter Anna ontwierp hier een mooi én passend logo voor.


Ik hoop op deze manier een klein steentje te kunnen bijdragen voor degenen, die met chronische pijn door het leven gaan. Laat het me weten als jij iemand kent, die chronisch ziek is en wel een lichtpuntje in haar of zijn leven kan gebruiken. Misschien kan ik daarbij helpen door die persoon met een gratis fotoshoot te laten stralen en een fijne ervaring te bezorgen.


Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page