top of page
Zoeken

Zakelijke shoot in fotostudio Arkel met schrijfster kinderboeken

We hadden al een paar keer contact met elkaar gehad via de mail en de afspraak werd door omstandigheden een paar keer verzet, maar vorige week kwam Claudia naar mijn studio. Haar man bracht haar vanuit Woudrichem en vroeg of er ergens in de omgeving een cafè was, waar hij even rustig kon werken tijdens de shoot. Ik stelde voor dat hij in de fotostudio aan de grote tafel kon werken en verzekerde hem ervan dat hij geen last van ons zou hebben. Haar man vond het ideaal, zette zijn koptelefoon op en kon rustig werken terwijl Claudia en ik met de shoot bezig waren.
Claudia wilde een glaasje water en dan eigenlijk toch wel meteen beginnen met de shoot. Als portretfotograaf zie ik regelmatig gebeuren dat de klant wat gespannen binnenkomt en zich wat ongemakkelijk voelt. Ik legde uit dat ze zich echt veel meer ontspannen zou gaan voelen als we enkele minuten bezig waren met de fotoshoot. En dat gebeurde ook. Na enige tijd hoefde ik amper nog aanwijzingen te geven en nam Claudia zelf allerlei poses aan, waar ze zich gemakkelijk bij voelde. En dat is juist zo fijn, want dat zijn de poses die bij haar passen.Zoals afgesproken nam Claudia meerdere kledingsets mee naar de fotostudio, zodat ze tussendoor kledingwissels kon doen en daardoor een gevarieerde zakelijke beeldbank krijgt. We hebben met drie verschillende achtergronden gewerkt, die allemaal heel goed pasten bij haar outfits.


Het eerste kinderboek van Claudia ligt bij de drukker en er moest sowieso een foto worden gemaakt voor de cover van dat boek. Ook voor haar website is het ideaal om over meerdere mooie, recente foto's te kunnen beschikken. Het was voor Claudia belangrijk dat de enkele foto's snel opgeleverd konden worden, zodat ze die naar de drukker kon sturen. Maar niets is zo belangrijk als een tevreden klant, dus heb ik binnen een week de online gallery met de bestanden gestuurd.


Als fotograaf ben ik natuurlijk heel benieuwd welke foto uiteindelijk op de cover van het boek zal komen. En naar het boek zelf natuurlijk, want dat gaat ongetwijfeld heel mooi zijn.


Heel veel succes Claudia met de uitgifte van dit boek en het schrijven van de volgende kinderboeken.
45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page