top of page
Zoeken

Zakelijke portretshoot in Leerdam

Er kwam een aanvraag binnen voor een zakelijke portretshoot bij hen op kantoor in Leerdam. Of dat mogelijk was. Ja natuurlijk! Als zakelijk portretfotograaf neem ik dan mijn apparatuur en achtergronddoek mee, zodat ik een studio op locatie kan opbouwen. We overleggen dan wat de uitstraling van het bedrijf is en waar ze de portretfoto's voor willen gaan gebruiken. In dit geval zou het gaan om zakelijke profielfoto's voor hun website.
De eigenaresse van P&O Support wilde graag een zwarte achtergrond voor de profielfoto's en als portretfotograaf maakt je hart natuurlijk een sprongetje als alle teamleden in het zwart zijn gekleed. Zo mooi tegen een zwart achtergronddoek. Puur en zo ingetogen.


Ik maak dan altijd meerdere foto's van ieder teamlid, waarbij ik hen vraag om qua positie steeds langzaam door te draaien. Op deze manier krijg je dan portretfoto's van meerdere kanten, zodat ieder vervolgens kan kiezen wat hun beste kant is. Op één of andere manier heeft iedereen toch een kant waarvan ze zelf vinden dat ze mooier op de foto staan. Dan is het alleen maar prettig dat ze zelf de foto's kunnen selecteren vanuit de online gallery, die ik hen binnen enkele dagen na de zakelijke shoot stuur.
Middels deze online gallery kan ieder teamlid haar favoriete foto's selecteren, die dan voor mij zichtbaar worden in dat systeem. Deze selectie ga ik dan vervolgens bewerken, waarbij ik ervoor zorg dat deze portretfoto's binnen uiterlijk drie weken worden opgeleverd. Dat gebeurt ook weer via deze gallery, zodat de bestanden kunnen worden gedownload in hoge resolutie en in web-resolutie. Op deze manier probeer ik als fotograaf de klant zoveel mogelijk te ontzorgen.


Eigenlijk begint dit ontzorgen al meteen, omdat ik de mogelijkheid bied om een studio op te bouwen bij de klant. De teamleden kunnen dan gewoon op kantoor blijven en hoeven alleen maar even achter hun bureau vandaan als de foto's worden genomen. Hierdoor zijn ze niet een dagdeel weg van kantoor. Als bedrijfsfotograaf wil ik deze mogelijkheden graag bieden, zodat het werk van de klant zo min mogelijk onderbroken wordt voor de fotoshoot.


We sloten de bedrijfsshoot af met een teamfoto, die ik zowel in kleur als in zwart-wit heb opgeleverd.15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page