top of page
Zoeken

Zakelijke portretshoot in de fotostudio

Het is mooi om te zien dat veel ondernemers de periodes van lockdown benutten om aan hun website te werken en om bezig te zijn met hun personal branding. Daar horen natuurlijk ook goede, zakelijke portretfoto's bij. Als portretfotograaf help ik daar graag bij. Zo waren er de afgelopen maanden enkele ondernemers in mijn fotostudio in Arkel voor een zakelijke fotoshoot. Als de aanvraag voor een personal branding shoot binnenkomt, stuur ik altijd een brochure met meer informatie over hoe deze in zijn werk gaat en hoe ik de foto's oplever.


Ook adviseer ik altijd om meer meerdere kleding mee te nemen naar de studio, zodat je met verschillende outfits op de foto gaat. Dan krijg je een gevarieerde beeldbank, waar je uit kunt putten als je foto's voor een bepaalde gelegenheid nodig hebt. Dat is natuurlijk super handig!

Voor we daadwerkelijk met de shoot starten, drinken we eerst nog even een kop koffie of thee, zodat ik je wat beter leer kennen. Dan let ik ook meteen op de blik in je ogen en je gebaren, zodat ik deze tijdens de fotoshoot kan vastleggen. Het is voor mij niet zomaar even een shoot, maar ik ben geïnteresseerd in jou en wil graag weten wat jou bezighoudt, wat je interesses zijn en waar je deze foto's voor nodig hebt. Zo ontstaat de verbinding en kan ik dit op een goede manier vastleggen tijdens de fotoshoot.

Winanda zat in december precies tussen twee opdrachten in en had voor haar nieuwe opdrachtgever up-to-date zakelijke foto's nodig. We planden een avond voor deze shoot en namen ruim de tijd, zodat ze voor de komende maanden voldoende keuze zou hebben uit haar zakelijke beeldbank. We maakten portretfoto's, half totaal- en totaalbeelden, waarbij er ook nog keuze was uit verschillende achtergronden.

Het is voor iedere ondernemer belangrijk om zich te onderscheiden op de markt en om te werken aan naamsbekendheid. Foto's helpen natuurlijk enorm bij. Anderen zien meteen wie jij bent en wat jij uitstraalt. Belangrijk daarbij is wel dat je dicht bij jezelf blijft en dat je overkomt op de foto's, zoals jij echt bent. Daarom is die verbinding tijdens de fotoshoot voor mij zo belangrijk, want alleen dan kan ik laten zien wie jij bent en kan ik jou in je kracht zetten. Ik wil graag het mooiste uit jou halen!


45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page