top of page
Zoeken

Zakelijke portretshoot


Deze ondernemersvrouw belde mij op met de vraag of ik op korte termijn tijd had voor een zakelijke portretshoot, want ze had dringend nieuwe portretfoto's nodig voor haar Curriculum Vitea en LinkedIn. Daar maak ik natuurlijk graag tijd voor, want het is prettig om anderen te kunnen helpen met goede foto's.

Nog diezelfde week kwam Zoë naar mijn fotostudio in Arkel met een tas vol kleding, zodat ze met verschillende outfits op de foto kon. Het is ideaal om over een zakelijke beeldbank te beschikken, waarbij je voor allerlei gelegenheden met geschikte kleding op de foto staat. De ene keer iets zakelijker en de andere keer iets speelser. Kies daarbij voor kleding waar je je lekker in voelt, want dat straal je ook uit op de foto's.


Als fotograaf vind ik het heel belangrijk dat de mensen zich op hun gemak voelen in mijn studio. In het voorste deel staat een grote tafel, waar we eerst even gaan zitten om iets te drinken. De verwarming aan, gezellige lichtjes en kaarsjes aan. Dan bespreken we wat voor foto's je graag wilt en hoe we zullen gaan beginnen.

Het is belangrijk dat de portretfoto's uitstralen hoe je bent, vooral als je deze gaat gebruiken voor sollicitaties, website content en social media. Personal branding foto's laten zien wie je bent en waar je voor staat. Met een goede profielfoto krijgt je toekomstige werkgever of opdrachtgever meteen een duidelijk beeld van jou als persoon. Laat jezelf zien!

Het prachtige haar van Zoë viel mooi over haar schouders. Op een gegeven moment hebben we ook de ventilator aangezet, zodat haar haar speels langs het gezicht viel.

Een professionele zakelijke profielfoto draagt ook bij aan online herkenning. Daarom is het belangrijk dat je zakelijke portretfoto's gebruikt, die uitstralen wat jij wilt laten zien. Daarbij is het ook belangrijk dat je profielfoto's 'up to date' zijn. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe bril of een ander kapsel, dan is dat toch meteen een mooie gelegenheid voor een fotoshoot. Op die manier straal jij online uit wie je echt bent!

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page