top of page
Zoeken

Workshop Basisfotografie in fotostudio Arkel (bij Gorinchem)

Bijgewerkt op: 18 mrt.

Continu heb ik als fotograaf plannen in mijn hoofd en komt er steeds van alles tussen, waardoor deze plannen niet ten uitvoer worden gebracht. Zo wilde ik al geruime tijd een mooi naambordje op de gevel van mijn fotostudio in Arkel en steeds kwam het er niet van om een mooi bordje uit te gaan zoeken. Ik heb wel een mooie vlag in de kleuren van mijn website, die ik regelmatig buiten hang. Maar als het heel slecht weer is of ik ben te druk om naar de studio te gaan, hangt deze vlag dus niet buiten.
Als de vlag aan de gevel wappert, hoor ik regelmatig: "Ik zag je vlag hangen. Nu weet ik waar je fotostudio is." En dan besef ik weer: er moet ook een naambordje komen, waardoor het altijd duidelijk is waar mijn studio is én waar de ingang precies is. Mijn voorkeur ging uit naar een variant in goudkleur, want dat zou mooi staan bij de goudkleurige luxaflex die voor de ramen hangen.


Gelukkig adviseerde Malinda Mulder van Zuid-Holland Promotions uit Hardinxveld-Giessendam mij vakkundig en werd er binnen enkele dagen een mooi, goudkleurig naambord geleverd.


Ook heb ik in december eindelijk internet laten aanleggen bij de studio met als doel om daar in het nieuwe jaar workshops te gaan geven. Na een bijzonder druk 2023 kwam er begin dit jaar iets meer ruimte in mijn agenda om dit soort zaken op te pakken. En alsof het zo moest zijn: begin februari kwam de vraag wanneer ik met de workshop Basisfotografie zou gaan beginnen. Doorpakken dus!
Afgelopen week ben ik gestart met twee kleine groepjes, omdat ik graag veel aandacht aan de cursisten wil besteden. Ze moeten hun camera nog helemaal leren kennen én af van het idee om op de automatische stand fotograferen. De cursisten komen uit de omgeving (Arkel, Gorinchem en Alblasserdam), maar mijn fotostudio is heel centraal gelegen dus ook omliggende plaatsen als Heukelum, Rhenoy, Asperen, Kedichem, Leerdam, Vuren, Meerkerk, Waardenburg, Geldermalsen, Tiel, Culemborg, Sliedrecht, Dordrecht enz. is natuurlijk geen probleem. Ik zorg tijdens de workshop voor koffie, thee met wat lekkers!


Fantastisch om die reacties te zien: "Oh, ik wist helemaal niet waar die knopjes voor dienden" en "Geen idee dat dit allemaal op mijn camera zat." En dat was nog maar module 1 van de workshop Basisfotografie, want er volgen nog vijf modules. Helemaal enthousiast gingen ze na 2,5 uur naar huis met een hand-out, een notitieboekje, een pen én huiswerkopdrachten. Leren fotograferen is vooral ook veel oefenen, want dan leer je het het snelst.


Met een voldaan gevoel kon mijn weekend zaterdagmiddag beginnen en al helemaal toen ik dit berichtje ongeveer een uur na de workshop ontving:

86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page