top of page
Zoeken

Werken met een krappe deadline

Op woensdagmiddag gaat de telefoon en R. vraagt of het mogelijk is om op zeer korte termijn een afspraak te maken voor een zakelijke portretshoot in de fotostudio. Hij heeft dringend nieuwe profielfoto's nodig, dus ik geef aan om thuis onmiddellijk mijn agenda te raadplegen voor het inplannen van deze zakelijke shoot. Op vrijdag aan het eind van de middag heb ik nog een gaatje in de mijn agenda en ook voor R. gaat het lukken om dan naar de studio te komen.


Met meerdere outfits stapt R. mijn fotostudio in Arkel binnen op vrijdag aan het einde van de middag. Dit raad ik altijd aan, want hoe fijn is het om uit een gevarieerde beeldbank te kunnen putten. Portretfoto's die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. De ene keer heb je foto's nodig, die net wat zakelijker moet zijn en de andere keer mag de uitstraling van de profielfoto's wat losser zijn. Ideaal toch om deze foto's gewoon te hebben en meteen te kunnen gebruiken.


Normaal neem ik altijd graag de tijd voor een portretshoot, omdat ik het belangrijk vind dat je op je gemak bent en je ontspannen voelt. Al zijn die eerste minuten voor de camera altijd redelijk ongemakkelijk. Uit ervaring weet ik dat dit onwennige gevoel al snel verdwijnt en dat de tijd eigenlijk voorbij vliegt. De meesten zeggen na afloop van de fotoshoot dat het allemaal eigenlijk heel erg goed meeviel en dat ze het stiekem toch wel leuk vonden.


Deze vrijdag was er niet heel veel tijd voor de shoot, want R. had na een uur een andere afspraak staan. Geen probleem natuurlijk. In dat uur was er zeker ook tijd om tussendoor iets te drinken en enkele kledingwissels te doen.
Een dag na de portretshoot stuurde ik R. de online gallery met de onbewerkte foto's zodat hij de bestanden kon selecteren, die hij graag wilde gaan gebruiken. Deze selectie heb ik zorgvuldig nabewerkt en binnen enkele dagen na de zakelijke shoot had R. de door hem geselecteerde foto's in zijn mailbox. Fijn dat zijn deadline is gehaald en dat hij de profielfoto's snel professioneel kan gaan inzetten.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page