top of page
Zoeken

Portretshoot in fotostudio Arkel (tussen Gorinchem en Leerdam)

T. gunde zichzelf een portretshoot en nam contact met mij op voor het laten maken van professionele portretfoto's. Als fotograaf vind ik het belangrijk dat je op je gemak bent in de studio en daarom begin ik liever niet meteen met de shoot. We hebben eerst een tijdje samen zitten praten onder het genot van een kop thee met wat lekkers. Vervolgens bespraken we met welke kleding T. de shoot wilde beginnen en met welke backdrop (met welk achtergronddoek). Het mooiste is als de kleding en het achtergronddoek op elkaar zijn afgestemd.

Door het gesprek dat we tijdens het kopje thee of koffie hebben, probeer ik je beter te leren kennen en hierdoor het mooiste uit jou naar boven te halen tijdens de fotoshoot. Persoonlijke aandacht vind ik heel belangrijk want het gaat niet alleen om de mooie beelden, maar ook om de beleving in de fotostudio. Als jij je goed voelt, zie je dat terug in de beelden.


Met meerdere kledingstukken was T. naar de fotostudio gekomen, want kledingwissels zijn altijd mogelijk tijdens een shoot. Het is toch prettig om met een goed gevulde beeldbank naar huis te gaan en met verschillende outfits op de foto te staan.

Als fotograaf raakte het me echt toen T. vertelde dat hij zichzelf deze portretshoot gewoon gunde en graag professionele portretfoto's van zichzelf wilde hebben. Ik kan het niet vaak genoeg tegen mensen zeggen: "Stel een fotoshoot, gezinsshoot of familieshoot niet uit. Zorg dat er mooie foto's van jou en de dierbaren zijn, want soms is er geen later!" Er is eigenlijk nooit een geschikt moment om een shoot in te plannen: je bent te druk, je wilt eerst nog wat kilo's afvallen, je haar moet eerst nog wat groeien enz. Er zijn altijd wel excuses om het nog niet te doen. Daarom had ik zoveel respect voor T., want hij boekte die fotoshoot gewoon voor zichzelf.


Heel graag wilde T. wat foto's met een speciale belichting, dus daar zijn we ook mee aan de slag gegaan in de studio. Hier word je toch meteen vrolijk van!
Dus: maak gerust een afspraak voor een fotoshoot, want ik neem alle tijd voor je. De eerste minuten kan het wat ongemakkelijk voelen als je voor de camera staat, maar als snel ga je je meer en meer ontspannen en gaat het helemaal vanzelf!
32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page