top of page
Zoeken

Portretshoot in fotostudio Arkel

Als je zus 50 jaar wordt, is dat een mijlpaal natuurlijk en daar hoort een speciaal cadeau bij. De twee zussen van de jarige wilden graag een portret van de twee kinderen van hun jarige zus aanbieden, dus werd er een fotoshoot in mijn fotostudio in Arkel ingepland. Het mocht natuurlijk niet opvallen thuis, waardoor er stiekem iets geregeld moest worden tijdens een schoolvakantie.

Op de fiets kwamen de twee scholieren uit Kedichem aan, terwijl hun tantes al een kopje koffie dronken. Natuurlijk drinken we eerst altijd even iets en beginnen we niet meteen na aankomst in de studio met de fotoshoot. Eerst even acclimatiseren en aarden, zodat je je meer op je gemak voelt. Als portretfotograaf blijf ik het maar zeggen dat je dat terug gaat zien in de beelden.


Zo vaak merk ik tijdens de portretshoots dat het begin nogal ongemakkelijk voelt door de camera zo op je gericht. Dat begrijp ik helemaal en ik zeg dan ook altijd dat ze zich na ongeveer een kwartier al zo anders zullen voelen en dat het dan echt vanzelf gaat. Dan komt de ontspanning. Daar streef ik altijd naar want het gaat natuurlijk niet alleen om de mooie foto's, maar ook om de beleving van de weg daar naartoe. Voor mij als portretfotograaf is het belangrijk dat je het naar je zin hebt in de fotostudio en dat je ervan hebt kunnen genieten.
Ik had gevraagd om meerdere sets kleding mee te nemen, zodat ze met verschillende outfits op de foto konden. De achtergrond hebben we aangepast aan de kleur van hun kleding. Dat maakt een portretfoto dan net nog iets mooier. Dus raad ik kledingwissels tijdens een shoot altijd aan, waardoor de meesten vaak met een tas of koffertje vol kleding binnenstappen. Dan gaan we rustig bekijken welke kledingstukken passend zijn en met welke achtergrond we dan met een bepaalde outfit gaan werken.


Het is toch fijn om meerdere foto's te hebben met verschillende outfits, die je dan voor allerlei doeleinden kunt gebruiken. Eén van deze foto's is afgedrukt op dibond en op de verjaardag van hun moeder cadeau gegeven. Een mooie, strakke en matte afwerking, zodat de print op iedere plek in huis opgehangen kan worden zonder spiegeling op de foto.87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page