top of page
Zoeken

Zakelijke shoot in Groot-Ammers

In november kwam er een berichtje binnen van Astrid met de vraag of ik begin december nog tijd had voor een personal branding shoot. Astrid van RouwHout maakt herinneringsitems van hout en wilde graag foto's van haar bedrijf voor de website en voor social media. Als bedrijfsfotograaf wilde ik haar daar natuurlijk graag bij helpen.


Het is heel bijzonder hoe de paden van Astrid en mij elkaar kruisten. Op 6 mei 2017 overleed totaal onverwachts onze zoon Tim op 16-jarige leeftijd. Astrid werkte voor een uitvaartonderneming, die wij hadden benaderd en zat middenin de nacht bij ons op de bank om de eerste zaken te door te nemen. Zij heeft ons die week voor het afscheid ontzettend goed begeleid en zorgde ervoor dat Tim een prachtige uitvaart heeft gekregen. Er is in de week een sterke band tussen ons ontstaan en wij lieten elkaar niet meer meer los. Onze vriendschap was geboren.


Hoe mooi is het dat we elkaar nu ook op professioneel vlak mogen en kunnen ondersteunen. Ik heb vanaf dit jaar duidelijk richting gekozen door te stoppen met bruidsfotografie en me - naast portretfotografie - nog meer te gaan richten op afscheidsfotografie. Astrid maakt o.a. gedenkstukken voor nabestaanden en grafmarkeringen. Voor uitvaartondernemingen is het mogelijk om uitvaartbenodigdheden door haar op maat te laten maken, zoals een sluitschroevenblok, een tranenvaasje of een houder voor visitekaartjes.
Op 5 december ging ik naar RouwHout in Groot-Ammers om de brandingshoot te doen. Astrid woont in een prachtige boerderij met veel knusse en gezellige hoekjes, waar we gebruik van konden maken tijdens de fotoshoot. We wilden graag de aspecten van het bedrijf goed in beeld brengen, zodat op de website duidelijk getoond kon gaan worden wat Astrid allemaal voor anderen kan betekenen bij rouw en verlies. Met haar jarenlange ervaring in deze branche weet Astrid heel goed hoe zij anderen daarbij kan helpen.


Eén van de mooie herinneringsitems, die Astrid voor je kan maken, is een herinneringsschijf. Deze worden helemaal op maat gemaakt met een tekst, die je als klant zelf aandraagt of die zij samen met de klant bedenkt. Dat maakt deze producten allemaal zo bijzonder; er is er geen eentje hetzelfde.

Naast herinneringsitems kun je bij RouwHout ook terecht voor rouwarbeid. Ook dit is maatwerk, waarbij de nabestaande in een dagdeel vertelt over een dierbare. Aan de hand van vele aanknopingspunten kijkt Astrid hoe er vorm gegeven kan worden aan het grote gemis.

Als afscheidsfotograaf heb ik dus veel raakvlakken met Astrid, waardoor wij regelmatig kunnen samenwerken en sparren. Op 14 februari 2024 organiseert RouwHout een Open dag, waarbij Astrid vertelt over haar werkzaamheden en laat zien wat zij voor jou kan betekenen. Ik zal die dag ook aanwezig zijn om te vertellen over het belang van afscheidsfotografie.


Kom je ook? Je bent tussen 10h00 tot 17h00 welkom op: Graafland 16A in Groot-Ammers!

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page