Zoeken

Parttime boerin schrijft boek

Bijgewerkt: 4 dagen geleden

In april 2020 belde boekschrijfster Monique mij op om te vertellen dat haar eerste boek zo goed als klaar was om naar de drukker te gaan. Alleen had ze nog een auteursfoto nodig voor de cover van haar boek, waardoor ze op zoek was naar een portretfotograaf . Of ik binnenkort tijd had om foto's van haar te komen maken. Als parttime boerin uit Kedichem (een dorpje vlakbij Leerdam) was het natuurlijk het leukst om Monique in haar eigen habitat vast te leggen, dus werd het een heel bijzondere buitenshoot op de boerderij tussen de kippen, koeien en schapen. Eerst ben ik op een ochtend bij Monique langsgegaan om de locatie te bekijken en om rustig met haar te bespreken wat voor portretfoto's zij precies voor ogen had en welke locaties op de boerderij we zouden kunnen gebruiken. Er waren tal van mogelijkheden natuurlijk; een grote stal vol koeien en veel hooi, een kleine boomgaard en een groot weiland met schapen. Een week later ben ik rond 19h00 naar de boerderij gegaan, zodat we de fotoreportage konden doen tijdens het gouden uur.


De auteur zat aan haar favoriete tafeltje op het terras voor het tuinhuis, waar ze zo graag aan haar boek werkte. Het liefst met een kop thee en haar herdershond erbij. In deze setting was het super om er een journalistieke fotoreportage van te maken; een mooie weerspiegeling van Monique's leven als schrijfster en parttime boerin.
Enkele weken later kwamen de boeken van de drukker en ben ik teruggegaan naar de boerderij voor een tweede fotosessie van Monique samen met 'haar kindjes'. Wat was ze trots om eindelijk haar eigen boek vast te mogen houden. Ook deze fotoshoot hebben we natuurlijk tussen haar andere 'kindjes' gedaan; de schapen en de pony's vonden het allemaal erg gezellig.


Heel veel succes met de verkoop van je boek "Inpakken en Gaan!" Monica del Campo! En heel veel succes met het schrijven van je tweede boek, waarvoor je alweer boordevol ideeën zit!

207 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn

Anita Reynders Fotografie

Studio: Folkertsstraat 4, 4241 BE Arkel

Tel: 06 - 23207114

E-mail: anitareyndersfotografie@ziggo.nl

KvK: 66686857