top of page
Zoeken

Kinderfotografie in fine art stijl bij fotostudio in Arkel

Als ouder wil je graag zoveel mogelijk momenten van je kind vastleggen en deze voor altijd kunnen koesteren. Een mooie manier om dat te doen, is met een fotoshoot in fine art stijl in mijn fotostudio in Arkel (gevestigd in de provincie Zuid-Holland). Als mensen mijn studio binnen komen, hoor ik zo vaak: "Oh wat een gezellig pand zeg. Zo leuk!"Als portretfotograaf vind ik het belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen tijdens de fotoreportage en probeer ik te zorgen voor een ontspannen en gezellige sfeer. Kinderen mogen zichzelf zijn en ik probeer spelenderwijs om mooie en persoonlijke blikken van je kind vast te leggen.


Portretten maak ik graag in een fine art stijl, dat een combinatie is van kunst en fotografie. Ik maak hierbij gebruik van een speciale manier van belichten en achtergronden, waardoor er tijdloze beelden ontstaan die perfect passen in ieder interieur. Het is natuurlijk prachtig om een zo'n mooi portret te laten afdrukken op dibond, zodat deze een plekje aan de wand in je huis krijgt. In mijn studio heb ik voorbeelden van zulke afdrukken op dibond hangen (met en zonder baklijst), zodat je een hier een goed beeld van krijgt.Fleur kwam met haar moeder naar de studio en keek gefascineerd rond. Natuurlijk liet ik haar eerst even rustig rondkijken en acclimatiseren, zodat ze zich op haar gemak voelde. Even iets drinken en uitleggen wat er zou gaan gebeuren tijdens de shoot. Daarna begonnen we rustig en mocht Fleur uitzoeken op welke kruk ze graag wilde zitten. Ik maakte eerst een paar foto's, waarbij ik niet te dicht bij haar kwam met de camera. Gedurende de shoot raakte Fleur steeds meer gewend en kon ik meer 'close up' beelden van haar maken.


Natuurlijk heeft een driejarige een korte spanningsboog, waardoor ze steeds even wilde lopen of een andere kruk wilde pakken. Ik liet dat gewoon gebeuren, want het was belangrijk dat Fleur het leuk bleef vinden.


Op een gegeven moment wist Fleur eigenlijk niet meer hoe ze wilde zitten en probeerde haar moeder en ik haar aandacht te vangen om haar naar de camera te laten kijken. De verpakte chocolaatjes van Milka Moments, die in de studio altijd op tafel staan, boden de oplossing. Ze legde er steeds eentje op de trigger van de camera en bleef er naar kijken. Als ik dan een paar foto's had gemaakt, kwam ze er een andere op leggen. En natuurlijk mocht ze er tussendoor ook af en toe eentje opeten.


Het was zo leuk om te zien dat Fleur zich steeds vrijer ging voelen, hetgeen ook in de foto's terug was te zien. Even haar tongetje uitsteken, stiekem de andere kant opkijken...heerlijk toch als je als kind zo lekker jezelf mag zijn. Ze moeten later nog lang genoeg in een bepaald keurslijf lopen.
37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page