top of page
Zoeken

Generatieportret in fotostudio Arkel (naast Gorinchem)

In november ontving ik een mail met een aanvraag voor een gezinsshoot in mijn fotostudio in Arkel en we planden de shoot in voor begin december. Een week voor die datum moest deze fotoshoot worden afgezegd, omdat het Corona-virus bij dit gezin had toegeslagen. Geen probleem natuurlijk, dus verzetten we de afspraak naar medio december. En ook op die dag kon het niet doorgaan. De Corona-maatregelen werden aangescherpt tijdens de persconferentie twee dagen voor deze fotoshoot en het land ging weer op slot.


Maar vrijdagmiddag (4 februari 2022) kon de familieshoot dan toch echt doorgaan. Kaarsjes aan de fotostudio, chocolaatjes op tafel en starten met een kopje thee. De tweeling (Kjeld en Bente) wilde wel graag het spits af bijten voor de camera. Zij kozen voor de bruine backdrop, omdat die goed paste bij hun kleding. Heel vaak merk ik dat de zoon zich ongemakkelijk voelt voor de lens en er niet zo'n zin in de fotoshoot heeft, maar Kjeld was zo rustig en vond het allemaal prima. Het ging allemaal zo ontspannen en gemoedelijk.


Vader John is natuurfotograaf en vindt het eigenlijk maar niets om zelf op de foto te gaan. Maar door de ontspannen sfeer in de studio die vrijdagmiddag ontdooide John en begon het zelfs leuk te vinden. Ik hoefde geen poses meer voor te stellen, want hij kwam zelf met allerlei ideeën en voorstellen. Moeder Jeannette en dochter Bente wisten precies hoe ze graag op de foto wilden en hadden geen aansturing nodig.

Bij de aanvraag van deze gezinsshoot gaven ze aan heel graag een generatiefoto van het gezin te willen hebben. Daarom raadde ik aan om voor ieder een zwart shirt mee te nemen, zodat dit mooi zou uitkomen op het generatieportret in zwart-wit. We hebben er een stoere gezinsfoto van gemaakt, die later op dibond is afgedrukt en aan de muur hangt in hun huis in Meerkerk.
21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page