top of page
Zoeken

Bruidsfotograaf bij Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen


Voor de bruiloft van Ilse & Joost was ik mee als second shooter van Maike. Het was fantastisch om op deze chique trouwlocatie als bruidsfotograaf aanwezig te zijn. Je rijdt door het hek en ziet het statige landhuis voor je. Ik was eerder dan het bruidspaar aanwezig, zodat ik de locatie al een beetje kon bekijken om ideeën op te doen voor de bruidsreportage die ochtend. Het fijne van deze trouwlocatie is dat het hele huis wordt afgehuurd door de bruid en bruidegom, zodat er geen andere bezoekers aanwezig zullen zijn die dag. Er kan van meerdere vertrekken gebruik worden gemaakt, bijvoorbeeld om je even terug te trekken en om persoonlijke spullen neer te leggen.



Ron 11h00 kreeg ik het bericht van Maike dat ze onderweg waren naar de trouwlocatie, zodat ik de aankomst met de trouwauto kon vastleggen. Maike had eerder die ochtend de 'getting ready' van het bruidspaar al gefotografeerd. Met twee fotograferen een bruiloft vastleggen, levert zoveel meerwaarde op. Foto's vanuit verschillende standpunten, de ene fotograaf is aanwezig bij het aankleden van de bruid en de andere bij het voorbereiden van de bruidegom en tijdens de huwelijksceremonie kan de één zich volledig richten op de huwelijksvoltrekking en de ander op de aanwezige gasten. Het bruidspaar ontgaat zoveel die dag, waardoor het fijn is om de vele details en gebeurtenissen dan via de foto's terug te zien.



Rondom het mooie landhuis ligt een ruime tuin met veel fotogenieke plekjes.Het was een mooie dag met een beetje sluierbewolking, dus ideaal weer voor de bruidsfoto's. Ook de ceremonie vond plaats in de tuin. En het bijzondere was dat de moeder van de bruidegom de babs was en dus haar eigen zoon in het huwelijk mocht verbinden.



Vervolgens werd het glas geheven om het net gesloten huwelijk te vieren en de bruidstaart aangesneden. Altijd een moment van ontlading voor het bruidspaar. De ceremonie is achter de rug en dat mag gevierd worden met de daggasten.



Net voor het diner in de prachtige eetzaal trokken de bruid en bruidegom zich even terug in een vertrek, waar zij hun persoonlijke spullen hadden neergezet. Tijd om de trouwring nog eens goed te bekijken, om het bruidskapsel een beetje bij te werken en om even uit te rusten.



Na het diner arriveerden de avondgasten en kon het avondfeest langzaamaan gaan beginnen. Zo leuk om als trouwfotograaf ook het feest te kunnen vastleggen, want op deze manier heb je waardevolle beelden van de hele trouwdag. Bladerend door een luxe album kunnen de herinneringen later iedere keer weer opgehaald worden.





37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page