top of page
Zoeken

Afscheidsfotografie in Capelle aan den IJssel

Als afscheidsfotograaf Arkel voelde me ik zeer vereerd toen ik het vertrouwen kreeg van Sigrid Uitvaartbegeleiding uit Zoetermeer om de uitvaart van haar oma vast te leggen. Voor Sigrid zelf was het sowieso heel dubbel om als uitvaartondernemer het afscheid van je eigen dierbare oma te begeleiden. Er komen veel emoties los en daarnaast moet je stevig in je schoenen staan om de uitvaart terdege voor te bereiden en goed te laten verlopen.


De oma van Sigrid werd vanuit haar eigen appartement begeleid naar crematorium Schollevaar in Capelle aan den IJssel. Bij de oprit van het crematorium werd de rouwauto begeleid door de kleindochters en een doedelzakspeler.
De afscheidsceremonie werd ook geopend door de doedelzakspeler. Zo symbolisch en bijzonder. Het verlies van een dierbare wordt al decennia lang herdacht met muziek van de doedelzak, doordat dit instrument de diepste emoties weet te raken. De melancholie van dit geluid weet gevoelens uit te drukken, die in woorden niet zijn te vatten. Deze muziek is puur en raakt het hart.


De gasten werden ontvangen in een speciale kamer van het crematorium, terwijl Sigrid en haar collega's alles voorbereidden in de aula voor de afscheidsceremonie. De bijzondere rouwkist (bekleed met een mooie stof en een bloemenprint aan de zijkant), de rouwboeketten en de klankschalen werden neergezet. Toen de kaarsen waren aangestoken en alles op zijn plek stond, konden de familieleden en bekenden naar de aula komen.

Het was een mooie en serene afscheidsceremonie, waar met liefde over de overledene werd gesproken. Een heel mooi en bijzonder moment was het aansteken van de kaarsen door de kleindochters en het werken met klankschalen, wat voor een serene sfeer zorgde. Warme klanken van klankschalen kunnen ruimte geven aan emoties en het verdriet een beetje helpen verzachten.
Zoveel respect en bewondering voor Sigrid, die deze uitvaart zo professioneel begeleidde terwijl het voor haar zo'n emotioneel afscheid was. Het is mooi om dit voor je grootmoeder te kunnen doen, maar het vraagt als mens natuurlijk wel heel veel van je.


Ik ben als uitvaartfotograaf dankbaar het vertrouwen te hebben gekregen om deze bijzondere uitvaart vast te mogen leggen in Capelle aan den IJssel. Een bijzonder en sereen afscheid.

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page