top of page
Zoeken

Uitvaart bij Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd
Als afscheidsfotograaf ontving ik een berichtje van één van de dochters met het bericht dat haar vader op zeer korte termijn zou komen te overlijden en of ik de uitvaart wilde vastleggen. Met alle liefde natuurlijk. Ik kende het gezin en ook de vader, die zou komen te overlijden. Een zeer gewaardeerde man in de omgeving, die zich voor veel organisaties inzette. Er zouden dan ook ruim 400 personen op zijn afscheid komen.


Tot in de puntjes heeft hij zijn eigen afscheid geregisseerd en met zijn gezin besproken. In de week voor zijn overlijden is hij zelf nog gaan kijken bij de afscheidslocatie, de Hooge Schuur op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Er waren ronde tafels geplaatst, waar een deel van de aanwezigen kon gaan zitten. De overigen konden achteraan staan en alles goed overzien. De naaste familie zat vooraan bij de kist en het podium. Er lag een prachtig, kleurrijk rouwboeket op de kist en aan iedere gast was gevraagd om een onverpakte bloem mee te nemen. Deze bloemen werden in vazen bij het podium geplaatst, waardoor er een prachtige bloemenzee ontstond.
En op dit podium kwamen deze twee gospelzangeressen en gospelzanger optreden. Het afscheid moest zijn show worden, want zo had hij altijd in het leven gestaan: genietend! Het paste zo goed.


Zijn vrouw en de twee dochters spraken mooie woorden en lieten zijn leven de revue passeren. Met een lach en een traan werd er tijdens deze afscheidsceremonie geluisterd. Het is zo bijzonder dat een uitvaart tegenwoordig zo persoonlijk ingevuld kan worden. Afscheid nemen op een manier, die helemaal past bij de persoon van wie afscheid genomen wordt.


Na dit optreden droeg het gezin de rouwkist naar buiten, waar een rouwkoets met paarden stond te wachten. Deze koets reed door een haag, die werd gevormd door alle aanwezigen. Aan het einde van de mensenhaag zwaaide zijn vrouw, dochters en partners en de kleinzonen hem uit. De koets ging verder naar crematorium 't Lief in Beesd.

Na het uitzwaaien van hun dierbare liep het gezin terug naar de Hooge Schuur, waar de aanwezigen hen opwachtten met een glas cava in de hand. De twee dochters stapten met hun moeder op het podium om het glas te heffen op haar man en hun vader.


Drankjes en hapjes werden rondgebracht, herinneringen opgehaald, knuffels gegeven, tranen gedroogd en toch ook een beetje gelachen. Een prachtige uitvaart, waarbij naast het grote verdriet, duidelijk de boodschap werd gegeven: vier het leven!
32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page