top of page
Zoeken

Trouwen op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in BeesdEnkele dagen voor de trouwdag ging ik nog even langs bij het bruidspaar om de bijzondere dag nog met elkaar door te nemen. Het beloofde een zeer warme dag te gaan worden op 18 juni 2022; het kwik zou boven de 35 graden uitstijgen. Er werden veel flesjes water ingeslagen voor alle gasten. Het grote voordeel was natuurlijk wel dat alles die dag buiten kon plaatsvinden.


Het bruidspaar had samen met hun drie kinderen een huisje gehuurd op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd, zodat ze het hele weekend op deze prachtige trouwlocatie konden verblijven. Zo ontspannen en relaxed allemaal.


Op de trouwdag zelf kon de zoon van het bruidspaar zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen toen zijn moeder en twee zusjes zich aan het voorbereiden waren op de bruiloft. Steeds zag je zijn guitige koppie weer voor het slaapkamerraam verschijnen.

Rond 10h00 was het tijd voor de 'first look'. Dat blijft toch altijd zo prachtig moment; die blik in de ogen van de bruid en bruidegom als ze elkaar zien in hun trouwkleding. Die twinkeling in de ogen en de liefde voor elkaar. De bruidegom en zijn zoon belden samen aan, terwijl de bruid met haar twee dochters de deur open deed. Het zorgde bij mij weer voor kippenvel.


Tijdens de trouwreportage werd de bruid goed geholpen door haar twee dochters. Met veel zorg legden zij de trouwjurk goed voor hun moeder.

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is een prachtige locatie om te trouwen met veel mooie, grote bomen en oude, pittoreske gebouwen. De hoge bomen zorgden op deze warme trouwdag voor een fijne schaduw. Er waren zoveel leuke doorkijkjes en nisjes om foto's te maken. En als er even geen doorkijkje op loopafstand is, dan creëren we er toch eentje.

De weg naar deze trouwlocatie is ook zo sprookjesachtig; de overhangende takken van de grote bomen vormen er een soort dak over de weg. Het is er ieder seizoen van het jaar prachtig. Je rijdt voorbij het statige hek en je waant je meteen in een andere wereld.


Het voordeel van mooi weer was dat ook de ceremonie buiten kon plaatsvinden. Er waren veel parasols neergezet in de boomgaard van het landgoed, zodat het bruidspaar en de gasten heerlijk in de schaduw konden zitten.


Het bruidspaar deed bij elkaar de ringen om en de drie kinderen kregen ieder een armbandje tijdens de ceremonie als herinnering aan het "ja-woord" dat hun ouders elkaar gaven op deze zonnige dag. Wat is het toch bijzonder om je kinderen bij het huwelijk te betrekken. Je zag ze helemaal genieten van alles wat er gebeurde. En hoe bijzonder is het als je zoon de ringen komt brengen.


Na de huwelijksplechtigheid liep het bruidspaar samen met de babs naar de hooiberg. Daar wachtten zij op alle daggasten om met elkaar een toost uit te brengen en om de bruidstaart aan te snijden. Het was een heerlijk ontspannen dag, waarbij de kinderen alle ruimte hadden om lekker te kunnen spelen terwijl het bruidspaar met alle daggasten genoten van een hapje en een drankje.

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page